Brez opreme proti hribom

08.07.2011 od admin

V četrtek se je v Urumqiju zaključila aklimatizacija želodcev na lokalno hrano, poskus potrpežljivosti s pogajanji s CXMA in čakanjem na kargo. Padla je odločitev, da se krene proti Iliju in naprej proti hribom, pa čeprav brez karga. Nanj bo počakal agent David do ponedeljka, ki ga bo dostavil v BC. V tem času, pa se bodo začela privajanja na višino, pri čemer bodo vsi trije zelo omejeni, zaradi pomanjkljive opreme.

Z večernega marketa...

Z večernega marketa...

Začela se je vožnja z busom in po preživeti 19h vožnji, se je v olimpijski vasi pokvaril alternator. Nekaj ur je trajalo, da se ga je popravilo in nekaj ur zatem, pa se je z njega snela jermenica. Okvaro so odpravili kar sami, davek pa je terjal zopet nekaj ur časa.

Popravilo alternatorja...

Popravilo alternatorja...

Do prvih naselbin so prispeli ob drugi uri zjutraj, kratek počitek, da se je nekaj pojedlo, potem pa še 2 uri do Ilija, kjer so prespali kar na busu. Sledi zopet celodnevna vožnja in trenutno so na pol poti, v kraju Zhaousu. Če bo vse po sreči, še v istem dnevu pridejo v Xiate, od koder nadaljujejo peš in s konji.

Peter J.: »Vzdušje je super kljub problemom s kargom,…«

 

Kategorija novic: Novice

Komentiraj

Moraš biti logiran za komentiranje.